Kaitlentės: pigumas ar ekonomiškumas?
Šiais laikais paruošti net ir sudėtingiausius patiekalus namų sąlygomis yra gana paprasta. Tiesiog žmonės namuose turi visą reikalingą įrangą. Kaitlentės – viena iš pasirinkimo galimybių. Daugelis žmonių sutinka, kad tai kur kas geresnis pasirinkimas nei kad įprastos dujinės–viryklės. Kodėl? Geriausiai tai išsiaiškinti galime susidėję pliusus ir minusus, kurie skatina apsispręsti dėl pasirinkimo.
Iš ko gaminti maistą?
Kaitlentės, pirmiausia, yra skiriamos pagal rūšis. Kadangi pasirinkimas yra gana platus – naudinga pasikonsultuoti su profesionalu, kuris atsižvelgdamas į kiekvieno žmogaus poreikius gali pasiūlyti tai, kas labiausiai tenkina jo galimybes.
- Elektrinės kaitlentės. Šio tipo kaitlentės labai mėgiamos, kadangi jų paviršius yra gaminamas iš keramikinio paviršiaus. Pastarasis labai greitai įkaista, o įkaitęs dažniausiai gana ilgai išlieka karštas. Taigi, investicijos į elektrą būna gana minimalios. Šiuo atveju ir pati kaitlentė nėra brangi ir ją išlaikyti galima gana ekonomiškai. Įprastai elektrinės kaitlentės turi keturias kaitinimo vietas ir užraktą, kuris padeda apsaugoti vaikus nuo nudegimų.
- Dujinės viryklės. Dujinės viryklės vertinamos todėl, kad jeigu namuose dings elektra – jūs išsaugosite galimybes sušildyti paviršių. Šiuo atveju pasinaudoti dujomis galima visada. Kita vertus kyla klausimas – kaip dažnai namuose dingsta elektra ir ar tai turėtų būti ypač svarbus ir pasirinkimą lemiantis kriterijus?
- Indukcinės kaitlentės. Jos labai giriamos todėl, kad įkaista ypač greitai. Tuo pačiu ir atvėsimo greitis optimalus, tad baigus gaminti nenusideginsite. Tuo pačiu naudoja gana mažai energijos, o iš puodo išbėgus kokiam nors skysčiui – jis neprisvyla.
Jeigu anksčiau dujinės viryklės buvo populiariausias pasirinkimas, tai šiuo metu žmonės dažniausiai renkasi elektrines kaitlentes. Tiesiog tai kur kas paprastesnis ir daugeliu atveju pigesnis būdas pasigaminti maistą. Ypač vertinamas tų žmonių, kurie gamina labai retai.
Papildoma informacija apie kaitlentes
Jeigu norite, kad Jūsų pasirinkimas tikrai būtų geras – tokiu atveju rekomenduojame kuo daugiau susižinoti apie šį prietaisą. Tiesiog žinios leidžia palyginti ir pasirinkti tai, kas Jums atrodo tinkamiausia. Galiausiai, nepamirškite konsultuotis su profesionalais, kurie gali patarti kas Jums labiausiai tinka.
- Kaitlentės būna skirtingo dizaino ir pagamintos iš skirtingų medžiagų: metalo, šlifuoto aliuminio, plieno, keramikos ir kita. Atitinkamai pagal įkaitimo greitį ir poreikius – pasirinkimas labai platus.
- Siekiant, kad prietaisas veiktų – jam reikalinga speciali prieiga prie elektros lizdo.
- Visada jau geriau mokėti brangiau už įrangą, tačiau paskui ja naudotis investuojant kur kas mažesnes investicijas į elektrą. Jau geriau ekonomiška, o ne pigu.
- Kaitlenės skiriasi savo dydžiu. Kalbant ne tik apie visą prietaisą, tačiau apie kiekvieną šildomą dalį, kuri padeda skaniai paruošti maistą. Dažniausiai kuriamos su 4 šildymo vietomis esančios kaitlentės, kurių dydis varijuoja nuo mažiausių iki didžiausių.
- Kuo greičiau ji įkaista – tuo daugiau elektros energijos pareikalauja.
- Kaitlentės neturi orkaitės, tad jeigu galvojate, kad norite kepti gaminius ir ten, tokiu atveju Jums reikia persvarstyti pasirinkimo galimybes.
Gaminti skanų maistą dar niekada nebuvo taip paprasta ir patogu. Svarbiausia, jog prietaisų pasiūla tokia plati, kad kiekvienas atras tai, kas jam labiausiai tinka.